Bel ons
Bel direct voor een offerte
Bel 0348 - 474 664
Terug naar het overzicht
Datum: 12 november 2018
Auteur: Kevin Vonk

Verschillende ringband mechanieken

Als ondernemer kun je bijna niet zonder ringbanden. Ook al werk je liever helemaal niet met papierwerk, je zult toch een administratie moeten bijhouden en bonnetjes in een schoenendoos kan echt niet meer. Met één of meerdere ringbanden kun jij je administratie perfect bijhouden. Het grote voordeel is daarnaast ook dat je in een ringband gemakkelijk dingen kunt opzoeken en je hebt altijd alles bij elkaar. Geen gezoek meer naar losse facturen of bonnen, maar gewoon de juiste ordner erbij zoeken en in een mum van tijd heb je het gewenste document voor je liggen. Een ringband kan gebruikmaken van verschillende mechanieken om je papierwerk goed te kunnen opbergen.

Combi D-mechaniek

Ringband met combi D mechaniek

Een combi D-mechaniek wordt in de meeste gevallen bevestigd aan de binnenkant van de achterzijde van een ringmap. De naam van dit mechaniek zegt het al, het mechaniek is een combinatie tussen een ringmechaniek en een beugelmechaniek. Bij het openen van het mechaniek zul je zien dat de rechterzijde, het beugelmechaniek recht is en de linkerzijde rond is. Dit maakt deze mechaniek uitermate geschikt voor grote hoeveelheden documenten. Het beugelmechaniek zal er voor zorgen dat alle documenten aan de rechterzijde gemakkelijk vlak blijven zitten en bij het openen niet uit het mechaniek wippen. De ronde vorm maakt het dan weer mogelijk om op eenvoudige wijze de bladen om te slaan. Dit mechaniek is vrij hoog, dus je kunt hier dikke rapporten in kwijt. Een combi D-mechaniek bestaat in veel gevallen uit twee, of vier ringen.

Beugelmechaniek

Ringband met beugelmechaniek

Het beugel mechaniek heeft zowel aan de linker- als de rechterzijde een beugelmechaniek. Dit is dus een rechthoekig mechaniek. Hierdoor blijven de bladen aan beide zijdes vlak liggen. Het omdraaien van een blad gaat met deze mechaniek wel wat moeilijker. Ringbanden met een beugelmechaniek zijn dan ook uitermate geschikt als je bladen hebt die aan beide kanten bedrukt zijn. Omdat beide zijdes vlak liggen, zijn de beide zijde ook gemakkelijk te lezen en je hoeft niet zo vaak een blad om te slaan. De ringbanden met een beugelmechaniek zijn meestal de dikste ringbanden. Vooral als je veel opslagcapaciteit nodig hebt, voldoet de beugelmechaniek daar goed aan. De beugelmechaniek bestaat uit twee of vier ringen.

Ringmechaniek

Ringband met ringmechaniek

Een ringmechaniek wordt in de rug van een ringband aangebracht. Zoals de naam al aangeeft is deze mechaniek geheel rond. Bij het openen van deze mechaniek wil wel eens het probleem ontstaan dat de bladen eruit wippen en ook gesloten kun je problemen met de bladen ervaren doordat ze niet vlak blijven liggen. Een ringmechaniek wordt vaak toepast in smallere ringbanden. Er kan dus ook maar een beperkt aantal bladen in. Voor de zakelijke gebruiker is een ringband met ringmechaniek daarom niet de beste keuze. Voor scholieren die nog niet dikke ringbanden hoeven te vullen voldoet een dergelijke ringband prima voor het opbergen van lesmateriaal of aantekeningen. De professionele ringbanden met een ringmechaniek zijn meestal voorzien van twee of vier ringen. Veel scholieren maken daarentegen gebruik van een ringband met een 17 of een 23-rings ringmechaniek. Het kan zijn dat het ringmechaniek handmatig geopend kan worden of dat er aan zowel de boven- als onderkant van het mechaniek een hendeltje zit die je moet in- of uitdrukken om het mechaniek te openen of te sluiten.

Hefboommechaniek

Ringband met hefboommechaniek

Vrijwel alle ordners zijn voorzien van een hefboommechaniek. In de meeste gevallen is het mechaniek aan beide zijden recht, zodat de bladen aan beide kanten vlak liggen. Aan één zijde gaat de rechte mechaniek over naar een ronde vorm. Dit heeft als voordeel dat bladen aan beide zijden van de ordner vlak blijven liggen, maar toch gemakkelijk omgeslagen kunnen worden. Verder is het mechaniek voorzien van een hefboomhendel. Je hoeft het mechaniek dus niet handmatig te openen, maar je trekt gewoon de hendel omhoog, waarna het mechaniek zich vanzelf opent. Een ordner met hefboommechaniek wordt erg veel gebruikt in het bedrijfsleven.

Combi D Beugel Ring Hefboom
2-rings & 4-rings 2-rings & 4-rings 2-rings & 4-rings 2-rings
geschikt voor inhoud met tabbladen geschikt voor dubbelzijdig bedrukte inhoud met tabbladen geschikt voor inhoud zonder tabbladen geschikt voor inhoud met tabbladen
vulhoogte max. 65mm vulhoogte max. 100mm vulhoogte max. 65mm vulhoogte 35mm en 55mm
Over de auteur
Kevin Vonk
Kevin Vonk

Al meer dan 17 jaar houd ik me bezig met de verkoop en productie van ringbanden, verpakkingen en drukwerk. Door deze jarenlange ervaring ben ik inmiddels een waardig gesprekspartner voor elke ondernemer en inkoper die opzoek is naar ringbanden, verpakkingen en drukwerk met top kwaliteit voor een goede prijs en korte levertijden.

Lees ook

Een patroon maken voor de perfecte verpakking? Dit kan in Adobe Illustrator
Klantloyaliteit verhogen met een luxe verpakking
Drukwerk lamineren? Zo kiest u tussen glanslaminaat en matlaminaat

Ontdek de 1001 mogelijkheden

U kunt het zo gek niet bedenken, of wij maken het mogelijk. Snelle feedback op uw vragen en ideeën? Mail, bel of bezoek ons voor een passende oplossing, oplage en afwerking van uw product.

Contact
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 31 beoordelingen Feedback