Bel ons
Bel direct voor een offerte
Bel 0348 - 474 664

De ordner: van old-school naar hip leven

Het echte verschil tussen een ordner en een ringband

Aan de buitenkant is het verschil niet altijd te zien. Gelukkig zijn er wel verschillen. Hét typerende kenmerk van een ordner is de combi van een zogenaamd hefboom mechaniek bestaande uit 2 ringen èn rado sleuven met aluminium afwerking. Dàt maakt de echte ordner. De vulhoogte van een hefboommechaniek bestaat uit 2 hoogtes: 55mm of 35mm.  Daarnaast worden ordners ook vaak afgewerkt met een aluminium rugring en randbeschermers.

Een ringband daarentegen heeft een O, D of beugel mechaniek en kan bestaan uit verschillende vulhoogtes van 10 tot 65mm En een ringband kan, naar wens, ook worden afgewerkt met rado sleuven, rugring en/of randbeschermers.

Beetje old-school…

Toch wel een beetje retro zo’n ordner? Vroeger had je niet anders. Alle kantoren, banken, winkels, makelaars, bouwbedrijven hadden ze volop in de kast staan. Zelfs thuis stonden ze in groot en klein voor de bankafschriften en administratie. Als kind was ik al gecharmeerd van “het bruggetje” wat open en dicht kan. Nu weet ik dat het een hefboommechaniek is.

Dus is een ordner een beetje old school? Zoiets van kan echt niet meer in deze moderne papierloze tijd. Nou…

DE ORDNER: VAN OLD-SCHOOL NAAR HIP LEVEN

Hippe mogelijkheden

Retro is in. Nu geldt dat natuurlijk niet voor een ordner. Laten we eerlijk zijn, we leven in het digitale tijdperk en veel is papierloos. Daarnaast worden we ook van alle kanten gestimuleerd om zoveel mogelijk papierloos te werken. Zelfs onder e-mails verschijnen berichten om eerst na te denken voordat je op een print knop drukt. Maar toch blijft er altijd een branche bestaan die wel veel werkt met paperassen en dus ook bewust kiest voor een ordner. Maar dan wel een hippe, met look-and-feel van deze tijd. Een gevoel van bedrijfsherkenning. Een goed uitziende map volledig voorzien van logo, teksten en afgewerkt met prachtig laminaat in glans, mat of zelfs linnen of leerlook.  De echte ordner is stoer. Gemaakt met zogenaamde rado sleuven waardoor de ringen zichtbaar zijn. En extra stoer afgewerkt met aluminium randbeschermers en een rugring. Zonder kan natuurlijk ook.

Is de keuze makkelijker of moeilijker geworden? Geeft niet, wij helpen u bij uw keuze. Voor ons is het belangrijk dat u helemaal happy bent met uw hippe map.

Over de auteur
Mariska
Mariska

Sales en marketing is mijn passie en zit in mijn bloed. Al jaren ben ik werkzaam in de commerciële sector. Mijn kracht en uitdaging zitten in relatiebeheer. Graag zoek ik naar nieuwe en verrassende mogelijkheden om uw product in een luxe verpakking te presenteren.

Lees ook

Hoe papieren verpakkingen bijdragen aan een groene toekomst
Raster- en vectorbestanden: optimaliseer uw grafische ontwerpen
Een patroon maken voor de perfecte verpakking? Dit kan in Adobe Illustrator

Ontdek de 1001 mogelijkheden

U kunt het zo gek niet bedenken, of wij maken het mogelijk. Snelle feedback op uw vragen en ideeën? Mail, bel of bezoek ons voor een passende oplossing, oplage en afwerking van uw product.

Contact
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 31 beoordelingen Feedback