Bel ons
Bel direct voor een offerte
Bel 0348 - 474 664
Terug naar het overzicht
Datum: 12 februari 2019
Auteur: Mariska

Doosjes met interieur

Binnenkant doosje

Waar denkt u aan bij een interieurtje van een doosje? Heel eenvoudig iets in de binnenkant van het doosje. Het valt op. Het product ligt vast en stevig. Wordt dus extra mooi gepresenteerd. Ook de binnenkant moet mooi zijn. Steeds vaker wordt er ook nagedacht over de binnenkant van een doosje. Wat ziet de klant als de deksel eraf is? Hoe komt mijn product over? Er zijn tal van mogelijkheden. Niet alleen in materialen, maar denk ook aan kleuren en bedrukking.

Foam

Veelal worden er interieurs van foam of hardschuim gemaakt. Het enige verschil tussen foam en hardschuim is de stevigheid. In deze blog ga ik verder met de term foam. Foam heeft veel voordelen. Het grote en mooie voordeel van foam is dat het heel eenvoudig te bewerken is. Je kunt het perfect passend maken om je product, ongeacht de vorm. Ook een tekst of logo kan gemakkelijk worden gefreesd of gelaserd. Voor het verrassingseffect kan je meerdere lagen maken en zo een interieur opbouwen met diverse producten. Een duimgreep is eenvoudig uit het foam te snijden om het product te pakken. Voor het oog is de look van foam lekker stoer. Er zijn tal van diktes en kleuren van foam, dus kom maar op… Elk voordeel heeft ook z’n nadeel en die heeft foam ook. Foam is gewoon duurder dan een kartonnen of papieren interieur. Ook is direct drukken bijna niet mogelijk door de zuiging van het materiaal. Bedrukking kan wel, maar dan bijvoorbeeld door verlijming van een vel laminaat.

Doosjes met foam interieur

Karton

Heel gangbaar en bekend is een interieur van karton. Alle mogelijke soorten karton of papier, zoals golfkarton, sulfaatkarton kunnen worden gebruikt, mits ze stansbaar zijn.  Groot voordeel is dat je deze interieurs volledig kunt bedrukken. Verder is het voordeliger dan bijvoorbeeld foam. En zijn er veel vormen en uitsnedes mogelijk. Het nadeel bij een kartonnen interieur is dat je alleen rechte vormen kunt maken. Dus voor producten die rechthoekig of vierkant zijn, kan een kartonnen interieur perfect passend gemaakt worden.

De maat nemen

Bij de maatvoering geldt de standaardregel: geef de netto maten door van het product en je wensen natuurlijk. Moet het product staand of liggend in het interieur? Geef vooral geen extra mm op. Bij ronde vormen geef je de diameter door. Meet bij ovale vormen de lengte en breedte van het ovaal. Rechthoekig spreekt voor zich. Of maak een foto, mail die en leg ons uw wensen uit. Kom je er helemaal niet uit? Stuur het product naar ons op. Of we komen het ophalen. Wij zorgen dan dat het helemaal passend voor elkaar komt.

Doosjes met interieur

Conclusie

Een interieurtje heeft natuurlijk iets. Dan wordt het design doosje ook een luxe verpakking. Het is een keuze welk materiaal het beste past en oogt. En natuurlijk is ook het budget hiervoor een uitgangspunt. Maar denk daar niet te veel aan. Het gaat om de presentatie van het product. Een iets groter budget draagt wel weer bij aan de verkoop. Wat is het doel?

Over de auteur
Mariska
Mariska

Sales en marketing is mijn passie en zit in mijn bloed. Al jaren ben ik werkzaam in de commerciële sector. Mijn kracht en uitdaging zitten in relatiebeheer. Graag zoek ik naar nieuwe en verrassende mogelijkheden om uw product in een luxe verpakking te presenteren.

Lees ook

Een retro of vintage look creëren met een verpakking
5 tips voor het maken van een goede retail verpakking
Hoe papieren verpakkingen bijdragen aan een groene toekomst

Ontdek de 1001 mogelijkheden

U kunt het zo gek niet bedenken, of wij maken het mogelijk. Snelle feedback op uw vragen en ideeën? Mail, bel of bezoek ons voor een passende oplossing, oplage en afwerking van uw product.

Contact
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 31 beoordelingen Feedback