Bel ons
Bel direct voor een offerte
Bel 0348 - 474 664
Terug naar het overzicht
Datum: 22 maart 2019
Auteur: Mariska

Het wat en waarom van een Kraagdoos

Wat is een Kraagdoos?

Leuk hè zo’n term waar je je fantasie op kan loslaten. Een kraagdoos is een doos met een extra doosje of randje als binnenwerk die hoger is dan de buitendoos. Het gedeelte wat boven de buitendoos uitsteekt wordt dus de kraag genoemd. De term kraagdoos is geboren.

Waarom kies je een Kraagdoos?

Eigenlijk omdat je er zoveel leuke dingen mee kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan een doos met deksel, waarvan de deksel wat kleiner wordt gemaakt en de kraag in een andere kleur zodat een contrasteerde bies (dus kraag) ontstaat. Een kraagdoos wordt in het algemeen gekozen voor een originele en luxere uitstraling. Net even wat anders en niet zomaar een doos om in de hoek te zetten. Extra aandacht voor het presenteren van uw product.

Hoe kies en maak je een Kraagdoos?

Zelfs een kraagdoos is mogelijk in alle vormen en maten. Denk aan een doos en deksel met kraag in de doos. Of een schanierdoos, waar de deksel vastzit aan de doos.  Een schuine doos met schuin deksel waar de kraag heel mooi zichtbaar wordt. De kraag zelf kan een complete binnendoos zijn, maar ook alleen een rand.

We merken dat vaak wordt gekozen voor een luxere afwerking van bijv. soft-touch laminaat of linnenlaminaat voor de buitendoos en deksel. De buitenzijde van de kraag wordt daarentegen dan gekozen in een matte afwerking of een contrasterende kleur of full-colour laminaat met print en tekst. In principe is alles mogelijk. De binnenzijde van de kraag is altijd mat. Hiervoor wordt het zogenaamde HVO-papier gebruikt. Dit wordt zo gedaan voor de hechting van de lijm. Deze binnenzijde kan in alle kleuren worden geprint.

Daarnaast kan de kraag (naast de doos en deksel) gemaakt worden van verschillende materialen. Zelfs een ander materiaal als waar de buitendoos van is gemaakt.

Het maken zelf? Laat dat maar aan ons over. We zijn daar kei in.

Wilt u ook een Kraagdoos?

Helemaal leuk, neem contact met ons op of bel ons, dan luisteren wij naar uw wensen, kunnen u van ideeën voorzien en helpen met het kiezen uit de vele mogelijkheden. We gaan iets heel moois voor uw maken. We staan te popelen!

Over de auteur
Mariska
Mariska

Sales en marketing is mijn passie en zit in mijn bloed. Al jaren ben ik werkzaam in de commerciële sector. Mijn kracht en uitdaging zitten in relatiebeheer. Graag zoek ik naar nieuwe en verrassende mogelijkheden om uw product in een luxe verpakking te presenteren.

Lees ook

Een retro of vintage look creëren met een verpakking
5 tips voor het maken van een goede retail verpakking
Hoe papieren verpakkingen bijdragen aan een groene toekomst

Ontdek de 1001 mogelijkheden

U kunt het zo gek niet bedenken, of wij maken het mogelijk. Snelle feedback op uw vragen en ideeën? Mail, bel of bezoek ons voor een passende oplossing, oplage en afwerking van uw product.

Contact
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 31 beoordelingen Feedback