Bel ons
Bel direct voor een offerte
Bel 0348 - 474 664
Terug naar het overzicht
Datum: 16 januari 2019
Auteur: Mariska

Hoe meet je de maat van een doosje?

Keuzes

En dan wil je een perfect passend mooi uitziend doosje volledig in huisstijl om je product. Hoe nu verder? Hoe neem je de maat? Welke vorm kies je? Hoe laat je het doosje sluiten? Welk type doosje kies je? Welk karton kies je? Hoe werk je het doosje af? Wil je ook een interieurtje? Ook is het belangrijk om te bedenken wat de functie van het doosje moet zijn. Is het doosje bedoeld als verzendoos of om je product te presenteren?

Heel veel vragen en heel veel keuzes. In deze blog zal ik omschrijven hoe je het beste de maat kunt nemen voor een doosje.

De rest komt later….

Meten = weten

Een eeuwenoude spreuk maar nog altijd passend waar. Voor de maatvoering van een doosje is het allerbelangrijkste om je product perfect op te meten. Bij een vierkant of langwerpig product meet je de lengte, breedte en hoogte in mm of cm. Is je product rond, meet dan de diameter en de hoogte. Meet bij een ovaal product de lengte en breedte van het ovaal en de hoogte.

TIP! Meet altijd 2x

Geef GEEN extra millimeters op! Wij houden er rekening mee en zorgen dat het doosje perfect past! Geef ook voor de hoogte geen extra millimeters op. Het type sluiting heeft daar geen invloed op. Geef dus het exacte formaat van uw product door.

Binnen vs buiten Maat

Bovengenoemde afmetingen hebben invloed op de binnenmaat van het doosje. Het product uiteindelijk bepaalt de binnenmaat van de doos. Wat daar verder nog binnenin komt bepaald ook het product. Het is dus mogelijk om binnenin een zogenaamd interieur te maken. Bijvoorbeeld om je product stevig vast te zetten in de doos of je product extra fraai te presenteren. Denk aan een interieur van foam, schuim of karton. Ook hiervoor is de afmeting van het product de uitgangswaarde. Wij zorgen dat het perfect past.

En de binnenmaat bepaalt weer de buitenmaat. De buitenmaat is mede afhankelijk van het type doos. Bij een zogenaamde magneet doos reken je met de karton dikte van de band + doosbodem + weer de band. De buitenmaat van een doos met deksel is gebaseerd op de karton dikte van de doos + karton dikte van de deksel. En zo zijn er vele verschillende type doosjes en verschillende soorten karton die de uiteindelijke buitenmaat bepalen.

O help!

Moet ik alles zelf meten en uitrekenen? Nee natuurlijk niet. Als u alleen het product meet dan doen wij de rest. En verder begeleiden wij u met alle keuzes….. tot alles perfect past.

Over de auteur
Mariska
Mariska

Sales en marketing is mijn passie en zit in mijn bloed. Al jaren ben ik werkzaam in de commerciële sector. Mijn kracht en uitdaging zitten in relatiebeheer. Graag zoek ik naar nieuwe en verrassende mogelijkheden om uw product in een luxe verpakking te presenteren.

Lees ook

Drukwerk lamineren? Zo kiest u tussen glanslaminaat en matlaminaat
Goodiebag samenstellen? 7 Ideeën voor een leuke goodiebag
Alles over foliedruk: geef verpakkingen een elegante uitstraling

Ontdek de 1001 mogelijkheden

Wij geven snelle feedback over uw vragen en ideeën – per e-mail, telefonisch of face-to-face. Ieder product vraagt om een passende oplossing, oplage en afwerking. Vandaar dat wij begrijpen dat wij dat graag met u bespreken.

Contact
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 31 beoordelingen Feedback