Bel ons
Bel direct voor een offerte
Bel 0348 - 474 664
Terug naar het overzicht
Datum: 22 november 2019
Auteur: Mariska

Van ontwerp tot map; de Route van Productie

Kijkje in de keuken

Altijd leuk om te weten hoe een bedrijf nu eigenlijk in elkaar steekt. Altijd leuk om eens een kijkje in de keuken te nemen bij een producent. En dit keer van ringbanden en luxe doosjes; wij dus, De Voogt Systemen. Hoe werkt het nou eigenlijk. En welke route loopt mijn order tot het uiteindelijke product. In deze blog beschrijf ik het hele proces van aanvraag tot product.

Prijsaanvraag

Bijna altijd begint de hele route met een prijsaanvraag. In de prijsaanvraag is natuurlijk het type product en de oplage van belang. Bij ringbanden heb je verschillende vul (-en rug) hoogtes en maatvoeringen. Bij doosjes telt natuurlijk ook de maat mee, maar ook het type doosje. Zo zijn er doosjes met deksel, schanierdoosjes, kraagdoosjes, magneetdoosjes, koffertjes, verzenddoosjes en vouwdoosjes.

Daarnaast bepaald ook de afwerking de prijs per stuk. Denk aan de vele verschillende papiersoorten. Ook de bedrukking telt mee. Logisch is dat foliedruk op een mooi luxe schanierdoosjes duurder uitkomt dan een mat laminaatje om een ringband.

Vergeet ook niet de eventuele extra’s bij een ringband zoals een magneetsluiting, of (visitekaart) venster, rugring of sierhoekjes of extra’s bij een doosje zoals een interieurtje, duimgreep of sluiting d.m.v. een lintje of slotje.

Omdat er dus zoveel mogelijkheden zijn en alles op maat en volledig gepersonaliseerd wordt gemaakt, is ook de prijs uniek en op maat gemaakt. Wij streven ernaar om u binnen 1 (werk)dag te informeren over de prijs.

Design

Stap 2: het ontwerp om uw doosje of ringband. Over het algemeen is het zo dat de opdrachtgevers ook werken met een designbureau. De ontwerper die al eerder uw opmaak heeft gemaakt voor bijv. uw logo. Wij kunnen van alle type ringbanden zogenaamde templates sturen, waar uw designer uw ontwerp in kan opmaken. De doosjes die wij maken zijn altijd een op-maat product. Er zijn hiervoor geen standaard templates.

Mocht u geen ontwerpbureau achter de hand hebben, maar wel bijv. uw logo dan kan onze designafdeling voor u een ontwerp naar wens maken.

De order loopt

Na ontvangst van de order gaat bij ons de productie rollen. De aftrap begint bij de goedkeuring van de opmaak van het ontwerp. Soms is de opmaak al volledig aangeleverd. Soms ook niet; dan maken wij deze op na ontvangst van het (basis) bestand. In deze opmaak worden ook de oplage en gebruikte materialen vermeld.

Allereerst worden de bestanden gedrukt op vellen. Deze vellen worden meestal verder verwerkt met een laminaat in verschillende uitvoeringen, mat, glans of linnen. Ook als er gebruik wordt gemaakt van bijv. boekbinderslinnen, wibalin of balacron, start het proces bij de bedrukking. Bedrukking met folie bijvoorbeeld of er wordt een blindpreeg gemaakt. Kortom het begint met het maken van de materialen waarmee het doosje of ringband wordt omplakt.

Tegelijkertijd worden de machines ingesteld voor het snijden van karton voor de doosjes en ringbanden. Bij nieuwe afmetingen worden eerst stansmessen gemaakt.  Als dit eenmaal is ingesteld kan ook dit proces starten.

Afwerking

Als alle karton is gesneden en al het drukwerk klaar is, wordt al zichtbaar wat het gaat worden. De ringbanden worden gerild en omplakt met het drukwerk. Bij ringbanden met een magneetsluiting worden, voordat deze worden omplakt, eerst de magneetjes erop gemonteerd. Daarna wordt het mechaniek erin geklonken en eventuele extra’s zoals vensters, sierhoekjes, rugringen of pennenhouders erop verwerkt.  Trouwens het grijpsgat in de rug van de ringband wordt erin geponst nadat het drukwerk op de ringband is gelijmd.

Bij sulfaatdoosjes en vouwdozen loopt er route iets anders dan bij de andere doosjes.

Het drukwerk wordt direct op het karton verlijmd en daarna worden deze doosjes pas op maat gesneden. Deze doosjes worden dan ook altijd plano (plat) geleverd. Heeft u gekozen voor een schanier -of kraagdoos of een doos met deksel, dan wordt hiervoor eerst het karton in elkaar gezet en omplakt met het drukwerk. Een eventuele duimgreep wordt eruit gesneden nadat het doosje is omplakt met het drukwerk.

Bovenstaande is een algemene route, maar maatwerk betekend ook maatwerk in de productie. Overal kan van worden afgeweken.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat u het mooiste product krijgt! Hoe het gemaakt wordt, daar werken wij met veel passie aan.

Levering

Wij streven ernaar om binnen de afgesproken levertijd uw product bij u te bezorgen. De productietijd verschilt. Standaard houden wij 15 werkdagen aan bij ringbanden bij een oplage vanaf 250 stuks. Voor oplages <250 stuks kunt u rekenen op een levertijd 12 werkdagen.

Doosjes maken de levertijd iets langer. Rekent u dan op 15-20 werkdagen.

Naast de standaard levertijden kunnen wij ook met spoed leveren. Wij proberen altijd samen met u het juiste aflevermoment af te spreken. In overleg is er heel veel mogelijk.

Dit was globaal een overzicht hoe het werkt bij ons. Naast ringbanden en doosjes maken wij ook veel tassen. Verder ook klemborden en winkeldisplays. Ook benieuwd hoe uw product er in het echt uit gaat zien?

Wij staan klaar om ze voor u te produceren!! Neem gerust contact met ons op. We helpen en adviseren u graag.

Over de auteur
Mariska
Mariska

Sales en marketing is mijn passie en zit in mijn bloed. Al jaren ben ik werkzaam in de commerciële sector. Mijn kracht en uitdaging zitten in relatiebeheer. Graag zoek ik naar nieuwe en verrassende mogelijkheden om uw product in een luxe verpakking te presenteren.

Lees ook

Een retro of vintage look creëren met een verpakking
5 tips voor het maken van een goede retail verpakking
Hoe papieren verpakkingen bijdragen aan een groene toekomst

Ontdek de 1001 mogelijkheden

U kunt het zo gek niet bedenken, of wij maken het mogelijk. Snelle feedback op uw vragen en ideeën? Mail, bel of bezoek ons voor een passende oplossing, oplage en afwerking van uw product.

Contact
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 31 beoordelingen Feedback