Bel ons
Bel direct voor een offerte
Bel 0348 - 474 664
Terug naar het overzicht
Datum: 9 april 2019
Auteur: Mariska

Vulhoogte vs rughoogte: Een veel gemaakte denkfout!

Populair

Bedrukte ringbanden zijn nog altijd immens populair. Hoe leuk is het om dezelfde huisstijl overal tegen te komen. Zelfde huisstijl op het suikerzakje als de ringband. Het geeft een vertrouwde uitstraling voor uw bedrijf en voor uw klanten. Ik ga natuurlijk wel zeggen dat wij dit al meer dan 60 jaar doen. Nog steeds ontvangen we dagelijks nieuwe aanvragen.

Maar hoe zit dat nu met de juiste maten? En wat is een grote denkfout tussen rughoogte en vulhoogte van de map? Het is belangrijk om het verschil te weten voor het aanleveren van drukwerk waarmee de ringband omplakt moet worden. In deze blog leg ik het verschil uit en geef ik tips om verder op te letten.

Wat is rughoogte?

De rughoogte is de hoogte gemeten aan de buitenzijde van de map (ringband). Dus puur het aantal cm of mm gemeten van links naar rechts van rillijn tot en met rillijn. De rughoogte is de uiteindelijke dikte van de map.

Wat is vulhoogte?

Met vulhoogte wordt bedoeld de hoogte van de ringmechaniek. Let dus goed op dat deze hoogte is bedoeld voor de inhoud van de map.

Het verschil en de verwarring

Het verschil zit hem dus in de letterlijke rug van de map en de inhoud van de ringmechaniek. De vulhoogte kan dus nooit dezelfde hoogte hebben als de rughoogte. De rughoogte is altijd meer !!

Om het nog moeilijker te maken komt de verwarring ook door de verschillende benamingen voor rug -of vulhoogte. Een lijstje met synoniemen:

  • Vulhoogte – binnenwerk – filling height – grootte mechaniek
  • Rughoogte – buitenwerk – rugdikte

Tips!

Bij een vulhoogte hoort een standaard rughoogte. Geef voor het bestellen van de map en voor het drukwerk altijd de vulhoogte op!! Zie tabel voor een overzicht.

Vulhoogte mmRughoogte mm
1025
1530
2035
2540
3045
3553
4062
5274
6590

Snapt u hem? Helemaal goed. Snapt u hem nog niet? Bel of email ons; we helpen u snel!

Over de auteur
Mariska

Sales en marketing is mijn passie en zit in mijn bloed. Al jaren ben ik werkzaam in de commerciële sector. Mijn kracht en uitdaging zitten in relatiebeheer. Graag zoek ik naar nieuwe markten en branches om uw product in een luxe verpakking te presenteren.

Lees ook

Ringbanden maken = Monnikenwerk
Uitbreiding in corona-tijd
Opvallen in de markt; anders-dan-gewoon

Ontdek de 1001 mogelijkheden

Wij geven snelle feedback over uw vragen en ideeën – per e-mail, telefonisch of face-to-face. Ieder product vraagt om een passende oplossing, oplage en afwerking. Vandaar dat wij begrijpen dat wij dat graag met u bespreken.

Contact
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 30 beoordelingen Feedback