Bel ons
Bel direct voor een offerte
Bel 0348 - 474 664

Zelf een product verpakking ontwerpen… Of toch laten ontwerpen?

Ik wil een doosje

Helemaal tevreden over uw nieuwe product en dan nu nog de verpakking. Hoe doet u dat? Inspiratie zoeken, zelf een verpakking ontwerpen of niet, kleuren en materialen uitzoeken. Wel of geen bedrukking. En welke soort bedrukking. Best veel om over na te denken. Wat wil ik? Welke uitstraling wil ik aan mijn product meegeven? Deze blog gaat over het maken van keuzes. Keuzes tussen de vele mogelijkheden in materialen, papiersoorten en bedrukking.

Hoe begin ik?

Gelukkig hebben we tegenwoordig vele mediakanalen. Op dit moment is Pinterest het populairste voor het opdoen van ideeën. Wordt ook vooral geïnspireerd door de inspiratie pagina op onze website. Daar plaatsten we de nieuwste foto’s van alle producten en verpakkingen die we hebben gemaakt. Inspiratie opdoen en ideeën zijn heel belangrijk, want dat is stap één in het ontwerpen van een product verpakking. De vorm van het doosje wat u aanspreekt of misschien een kleurstelling wat helemaal bij u matcht. Het materiaal wat zo mooi oogt… Stap twee is het filteren. Wat wil ik niet. Hoe moet mijn verpakking er zeker niet uit zien. En dan blijft vanzelf over wat u wel graag wilt.

Zelf een eigen verpakking ontwerpen

De keuze is reuze, maar de start is het nemen van de maten voor de verpakking. Klik voor een uitvoerige beschrijving hierover op mijn eerdere blog “Hoe meet ik de maat van een doosje.” Denk ook even aan een eventuele folders, beschrijvingen, kaartjes, garantiebewijzen, bonnen en andere extra’s die in het doosje gaan. Bij het ontwerpen van uw eigen verpakking moet daar meteen rekening mee gehouden worden.

Welke type doos wilt u? Even een rijtje om uit te kiezen: verzenddoos, doos-met-deksel, schanierdoos, kraagdoos, magneetdoos, vouwdoos, etc. De vouwdoos wordt standaard gemaakt van sulfaatkarton in verschillende diktes. De schanierdoos, kraagdoos, magneetdoos en doos-met-deksel van 3mm hardkarton. En de verzenddoos van golfkarton. Alles is in verschillende diktes mogelijk en natuurlijk kunt u ook afwijken van de standaard materialen.

Wilt en kunt u zelf een ontwerp voor uw verpakking maken? Dan bent u ook vast wegwijs met de bekende ontwerpprogramma’s zoals Illustrator of InDesign. Kunt u dat niet? Helemaal geen probleem! Wij kunnen u helpen, of u kunt uw designer vragen waar u mogelijk al eerder mee heeft gewerkt voor het ontwerpen van uw logo.

Materiaalsoort voor uw eigen verpakking

Nu nog de keuze van materiaalsoorten waarmee uw eigen ontworpen verpakking wordt omplakt. Ook hierin is de keuze reuze. Klik voor uitleg op “zoveel vragen over laminaat”. Denk er wel aan dat de papiersoort niet te dun is. Bijvoorbeeld hennep papier. Prachtige uitstraling, maar laat wel alle lijm en plaksel zien. Houdt rekening met een minimale papierdikte van 120 grams. Naast “gewoon” papier, kan een doosje ook worden omplakt met andere materialen, zoals bijvoorbeeld PVC met leer-look (balacron) of boekbinderslinnen.

Voor de bedrukking is ook veel mogelijk. Uw gewenste uitstraling kunnen wij maken. In stoer mat of chique glans. Met opvallende glimmende letters in goud of zilver. Of van felroze tot diepblauw. Er zijn vele technieken om uw uitstraling te realiseren. Zowel voor de binnen- als de buitenzijde. Wij kunnen u hierin natuurlijk goed adviseren.

Verder nog…

Heeft u al nagedacht over een sluiting, een lintje, of een duimgreep voor het openen van uw verpakking? Hoe komt uw product in het doosje? Een interieur van karton of foam maken wij ook. Klik ook op “doosjes met interieur” voor alle ideeën. Ook dit is natuurlijk bepalend voor het zelf ontwerpen van uw verpakking.

Klaar voor de start

Ga echt voor een product die bij u past. Voor iets wat u in uw hoofd heeft. U moet straks volop YES! kunnen zeggen. Wij vertalen graag uw ideeën en staan voor u klaar! Nog leuker om samen YES! dit is weer mooi gemaakt, te kunnen zeggen.

Of toch laten ontwerpen?

Heeft u toch nog twijfels of u zelf uw verpakking moet ontwerpen? Wij kunnen u helpen met het laten ontwerpen van uw verpakking. Zo hebben wij voldoende ervaring in het ontwerpen van verpakking in bijvoorbeeld Adobe Illustrator of Adobe InDesign. Ook werken wij veel samen met designers en bureau’s waar u uw verpakking kunt laten ontwerpen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Over de auteur
Mariska
Mariska

Sales en marketing is mijn passie en zit in mijn bloed. Al jaren ben ik werkzaam in de commerciële sector. Mijn kracht en uitdaging zitten in relatiebeheer. Graag zoek ik naar nieuwe en verrassende mogelijkheden om uw product in een luxe verpakking te presenteren.

Lees ook

Drukwerk lamineren? Zo kiest u tussen glanslaminaat en matlaminaat
Goodiebag samenstellen? 7 Ideeën voor een leuke goodiebag
Alles over foliedruk: geef verpakkingen een elegante uitstraling

Ontdek de 1001 mogelijkheden

Wij geven snelle feedback over uw vragen en ideeën – per e-mail, telefonisch of face-to-face. Ieder product vraagt om een passende oplossing, oplage en afwerking. Vandaar dat wij begrijpen dat wij dat graag met u bespreken.

Contact
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 31 beoordelingen Feedback