Bel ons
Bel direct voor een offerte
Bel 0348 - 474 664
Terug naar het overzicht
Datum: 17 februari 2022
Auteur: Mariska

Wat is het verschil tussen een ordner, een ringband en een multomap?

Werken gaat een stuk prettiger aan een opgeruimd en geordend bureau. Een opgeruimde omgeving betekent immers een opgeruimder hoofd. Dé truc om snel aan een ordelijk bureau te komen, is om al uw losse papierwerk op te bergen in een ordner, ringband of multomap. Deze kantoorartikelen zorgen er niet alleen voor dat al uw belangrijke documenten en dossiers veilig opgeborgen zijn, maar ook dat ze schoon en kreukelvrij blijven. Bovendien kunt u uw papieren in zulke mappen heel overzichtelijk sorteren.

Er zijn tegenwoordig allerlei soorten ordners, ringbanden en multomappen verkrijgbaar. Ze worden regelmatig door elkaar gehaald. Dat is niet gek, want ergens lijken ze best op elkaar. Toch zit er ook een wezenlijk verschil tussen een ordner, een ringband en een multomap. Bent u nog in twijfel welke van deze drie kantoorartikelen u wilt aanschaffen en benieuwd naar de onderlinge verschillen? Wij zetten ze voor u op een rij.

Wat zijn ordners, ringbanden en multomappen precies?

Voordat we het verschil tussen een ordner, ringband en multomap uiteenzetten, leggen we eerst aan u uit wat dit precies voor producten zijn.

Ordner
Ordners worden vaak gebruikt om de administratie in te bewaren. U heeft deze mappen ongetwijfeld al eens in een kantoor of praktijk zien staan. Het zijn mappen met een brede rug met één gat (rugring) erin. Andere kenmerken van de ordner zijn de twee rado sleuven aan de voorzijde, metalen randbeschermers, maar vooral het mechaniek met hefboom. De orders zijn (standaard) verkrijgbaar in twee verschillende breedtematen. Maar we zullen de Voogt Systemen niet zijn, als er niet afgeweken kan worden. Wij kunnen ook de ordner op uw maat maken.

 

Ringband
Ringbanden zijn perfect om documenten in te bewaren. Ze zijn verkrijgbaar met 2 of 4 ringen. De keuze voor het 2 of 4 ringmechaniek hangt vaak samen met de vulhoogte. Bij een dikkere vulhoogte wordt er vaak gekozen voor een 4-rings mechaniek. Simpelweg, omdat de documenten beter in de map blijven zitten. Maar ook merken wij dat de keuze samen kan hangen met het aantal boorgaten van de inhoud van de map.

We werken standaard met de zogen. D-rings mechanieken (een rechte en een ronde kant). Naar wens kunnen wij naast de D-rings ook Q (met 2 rechte kanten) of R (rond) ringmechanieken leveren.

Verder kunnen de ringbanden ook worden afgewerkt met vensters voor bijvoorbeeld een visitekaartje. Een driehoek, verticale of -rugvensters. Te bevestigen elke gewenste plek. Daarnaast zijn ook een rugring of randbeschermers mogelijk. Ringbanden zijn te verkrijgen in vele verschillende rugdiktes en vulhoogtes. Maar ook in verschillende maten, zoals A4, A5, A3 zowel in staand als liggend model. Ook een magneetsluiting is mogelijk bij de verschillende modellen.

En natuurlijk leveren we draadspanners, ook wel papier neerdrukkers genoemd, om alle documenten goed vast te zetten.

Verschil tussen ringband en multomap

Multomap
Een multomap is eigenlijk niet een productnaam maar een merknaam. Een woord wat behoorlijk is ingeburgerd en niet zozeer iets zegt over de details hoe en waarvan een map is gemaakt, maar een map waar je vooral A4 papier in bewaard. Hier kennen wij in onze taal al meerdere voorbeelden van….. Een heel bekende term in het “schoolwereldje, maar eerlijk gezegd dus gewoon een ringband.

23 rings multomap

Ordner vs. ringband

Het grootste verschil tussen een ordner en een ringband is het mechaniek! Dus een hefboommechaniek bij de ordner of een 2-of 4 ringsmechaniek bij een ringband.

Ringband vs. multomap

Het verschil tussen een ringband en een multomap is er dus niet. Het zit in de naam en niet in de uitvoering. De benamingen worden daarom ook vaak door elkaar gebruikt.

Ordner of ringband: welke moet ik kiezen?

Welke map u moet kiezen, ligt helemaal aan de wensen en eisen die u heeft. Wilt u een map met een strakke en zakelijke uitstraling waarin u veel documenten kwijt kunt die u veel gebruikt, dan is wellicht een ordner. een goede keuze. Vindt u het fijn om veel keuze en variatie te hebben? Neem dan een kijkje in het aanbod ringbanden of multomappen.

Welke keuze u ook maakt: bij De Voogt kunt u kantoorartikelen als ordners en ringbanden op maat laten maken. Bijvoorbeeld met een logo of afbeelding in de (huis)stijl die u wenst. Deze kunnen we in vrijwel iedere denkbare oplage leveren. Interesse? Contacteer ons gerust over de mogelijkheden die wij u bieden.

Over de auteur
Mariska
Mariska

Sales en marketing is mijn passie en zit in mijn bloed. Al jaren ben ik werkzaam in de commerciële sector. Mijn kracht en uitdaging zitten in relatiebeheer. Graag zoek ik naar nieuwe en verrassende mogelijkheden om uw product in een luxe verpakking te presenteren.

Lees ook

Hoe papieren verpakkingen bijdragen aan een groene toekomst
Raster- en vectorbestanden: optimaliseer uw grafische ontwerpen
Een patroon maken voor de perfecte verpakking? Dit kan in Adobe Illustrator

Ontdek de 1001 mogelijkheden

U kunt het zo gek niet bedenken, of wij maken het mogelijk. Snelle feedback op uw vragen en ideeën? Mail, bel of bezoek ons voor een passende oplossing, oplage en afwerking van uw product.

Contact
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 31 beoordelingen Feedback