Bel ons
Bel direct voor een offerte
Bel 0348 - 474 664
Terug naar het overzicht
Datum: 28 april 2023
Auteur: Kevin Vonk

5 tips voor de perfecte geschenkverpakking

Feestdagen, evenementen en andere feestelijkheden zijn hét uitgelezen moment om uw geschenkverpakking van een extra feestelijk tintje te voorzien. De buitenkant zegt namelijk ook altijd iets over de inhoud. Maar naast visueel aantrekkelijk dient een geschenkverpakking ook functioneel te zijn. Hoe deze met elkaar te combineren zijn? Wij vertellen het u graag in dit blog.

5 tips voor de perfecte geschenkverpakking

Tips voor dé geschenkverpakking

Tip 1: Kies het juiste formaat

Heeft het product een rechthoekige of regelmatige vorm? Dan is het niet lastig om het juiste formaat geschenkverpakking te vinden. Heeft het product een onregelmatige vorm, zoals een knuffel, fles wijn of parfumflesje? Dan is het belangrijk om eerst te kijken welke geschenkverpakking het beste past bij het product.

Producten met een onregelmatige vorm verpakt u het best in een passende geschenkdoos. Bij een fles wijn is dit bijvoorbeeld een wijndoos. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een luxe verpakking en deze op te vullen met opvulmateriaal of vloeipapier. Dit is overigens altijd handig wanneer het gaat om fragiele producten als porselein en glas. Opvulmateriaal vindt u in een breed spectrum aan kleuren. Er zit dus altijd wel een kleur tussen die mooi past bij de kleuren van de geschenkverpakking.

Lees ook: Wat zijn primaire, secundaire en tertiaire kleuren?

Tip 2: Personaliseer de geschenkverpakking

Een geschenkverpakking wordt aantrekkelijk door authenticiteit, visuele onderscheiding, gebruiksgemak en personalisatie. Vooral dit laatste kan belangrijk zijn voor u als bedrijf. Laat bijvoorbeeld door middel van een sticker met hierop uw bedrijfsgegevens of een mooi stuk lint zien dat u de afzender bent. Of voeg een label toe aan de geschenkverpakking waarop u nog een persoonlijke boodschap kunt schrijven.

Tip 3: Speel in op feestdagen

Of het nu gaat om een geschenkverpakking voor bier, wijn, chocolade of een ander cadeau: het is altijd goed om in te spelen op een feestdag. Denk aan kerst en pasen. Maar ook vaderdag en moederdag zijn populaire feestdagen. Daarnaast zijn feestdagen hét ideale moment om producten in het zonnetje te zetten. Hoe? Door ze met wat extra aandacht te verpakken. Kies bijvoorbeeld voor bedrukt papier in het thema van de feestdag. Of kies een voor een koord, lint of etiket in dit thema. Bent u van plan om het cadeau ook nog los te verpakken? Kies dan voor passend cadeaupapier en wikkel dit rond het cadeau voor een feestelijk accent.

Tip 4: Het laten bedrukken van de geschenkverpakking

Wanneer u een geschenkverpakking laat bedrukken, zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Het is namelijk belangrijk dat u het ontwerp eerst laat controleren door de drukker, zodat u zeker weet dat ze afbeeldingen op de geschenkverpakking passen. Het is natuurlijk jammer wanneer dit net niet past. Zorg er daarnaast voor dat de afbeeldingen op de geschenkverpakking duidelijk en helder zijn. Heeft u het logo of de naam van uw bedrijf verwerkt in het ontwerp? Zorg er dan voor dat deze goed zichtbaar is.

De geschenkverpakking is het visitekaartje van uw bedrijf en is vaak het eerste waarmee mensen in aanraking komen met uw bedrijf. Een goede eerste indruk is dus belangrijk!

Lees ook: Een verpakking ontwerpen? Zo doet u dat!

Tip 5: Werk de geschenkverpakking af met de juiste accessoires

Heeft u de geschenkverpakking al laten bedrukken? Ook dan kunt u er nog wat extra’s aan toevoegen. Denk aan de juiste accessoires zoals een strik. Ook hierin kunt u nog variëren. Kies bijvoorbeeld voor een strik met een spiegelend effect of een strik met een raffia-effect. Combineer dit met een mooi geschenklint. Ook hier heeft u weer een brede keuze aan kleuren. Gaat u voor een opvallend kleurtje wat contrasteert met de geschenkverpakking? Of kiest u voor een natuurlijke uitstraling en kiest u voor vlechtwerk van raffia?

Strik om verpakking

Accessoires kunnen een verpakking net dat luxe tintje geven

Een geschenkverpakking ontwerpen of bedrukken: hulp nodig?

Heeft u een geschenkverpakking ontworpen en wilt u deze graag laten bedrukken? Of heeft u hulp nodig bij het ontwerpen van een geschenkverpakking? Neem dan gerust contact met ons op. Bij De Voogt helpen wij u graag.

Over de auteur
Kevin Vonk
Kevin Vonk

Al meer dan 17 jaar houd ik me bezig met de verkoop en productie van ringbanden, verpakkingen en drukwerk. Door deze jarenlange ervaring ben ik inmiddels een waardig gesprekspartner voor elke ondernemer en inkoper die opzoek is naar ringbanden, verpakkingen en drukwerk met top kwaliteit voor een goede prijs en korte levertijden.

Lees ook

Een patroon maken voor de perfecte verpakking? Dit kan in Adobe Illustrator
Klantloyaliteit verhogen met een luxe verpakking
Drukwerk lamineren? Zo kiest u tussen glanslaminaat en matlaminaat

Ontdek de 1001 mogelijkheden

U kunt het zo gek niet bedenken, of wij maken het mogelijk. Snelle feedback op uw vragen en ideeën? Mail, bel of bezoek ons voor een passende oplossing, oplage en afwerking van uw product.

Contact
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 31 beoordelingen Feedback