Bel ons
Bel direct voor een offerte
Bel 0348 - 474 664
Terug naar het overzicht
Datum: 18 september 2023
Auteur: Kevin Vonk

6 ideeën voor originele en leuke relatiegeschenken

Wilt u uw relaties bedanken voor een fijne samenwerking? Uw werknemers laten weten dat u ze waardeert? Of uw klanten vertellen dat u blij met ze bent? Verras ze dan met een relatiegeschenk. En kies dan niet zomaar voor een standaard relatiegeschenk, maar ga voor één van de originele, leuke of luxe relatiegeschenken. Een relatiegeschenk waar u echt goed over nagedacht heeft. Om u een handje te helpen, geven wij u onze top 6 van originele relatiegeschenken. Van relatiegeschenken met logo tot duurzame relatiegeschenken.

Relatiegeschenken met logo

Wanneer u kiest voor relatiegeschenken met logo, kiest u automatisch voor meer naamsbekendheid. Mits u kies voor het juiste geschenk. Ga bij voorkeur voor relatiegeschenken met logo dat uw relaties, werknemers of klanten elke dag kunnen gebruiken. Wordt er vaak gebruik van gemaakt? Dan worden zij automatisch aan u en uw bedrijf herinnerd. Belandt het cadeau in de lade? Dan is dit, logisch ook, niet het geval.

Wilt u dat, wanneer uw relatie het geschenk krijgt, het meteen opvalt dat het relatiegeschenk van u komt? Kies er dan voor om niet alleen de relatiegeschenken, maar ook de verpakkingen te bedrukken met bijvoorbeeld uw logo of een mooie boodschap.

Duurzame relatiegeschenken

Duurzaamheid staat bij veel bedrijven hoog in het vaandel. Geldt dit ook voor uw bedrijf? En communiceert u dit ook? Dan is het slim om te kiezen voor duurzame relatiegeschenken. Het aanbod duurzame relatiegeschenken is niet voor niets alsmaar groter geworden. Maar wat zijn duurzame relatiegeschenken nou eigenlijk? Kies bijvoorbeeld voor een oplader op zonne-energie of een ecologisch notitieboekje gemaakt van duurzaam papier.

Verras uw relaties met duurzame relatiegeschenken en laat zien dat u aan het milieu denkt.

Onze top 6 van leuke relatiegeschenken

De mogelijkheden op het gebied van relatiegeschenken zijn eindeloos. Van duurzame relatiegeschenken tot luxe of originele relatiegeschenken. Wij zorgen graag voor een beetje overzicht door onze top 6 van leuke relatiegeschenken voor u uiteen te zetten.

  1. Een leuk brievenbuspakketje voor de thuiswerkers

Ondanks dat thuiswerken ontstaan is in de coronaperiode, is thuiswerken of hybride werken een blijvertje. Bij een groot gedeelte van de bedrijven is één (of zelfs meerdere) dag(en) per week thuiswerken normaal geworden. En ook thuis wordt er hard gewerkt. Een stukje waardering voor de harde werker is dan wel op zijn plaats. Hoe leuk is het dan om uw werknemers/relaties te verrassen met een origineel brievenbuspakketje?

Zo een brievenbuspakketje kunt u zo persoonlijk maken als u zelf wilt. Houdt de ontvanger van thee of koffie met een lekker stukje chocolade? Of maakt u diegene blij met bijvoorbeeld wat kantoorspullen voor thuis? Houdt u het liever wat algemener? Dan is een cadeaukaart ook een goed alternatief.

  1. Een bedrukte tas vol delicatessen

Bedrukte tassen zijn een goed relatiegeschenk voor bijvoorbeeld evenementen met daarin wat informatie over uw bedrijf, maar ook praktische dingen voor tijdens het evenement zoals een pen, kladblokje en een flesje water. Deze draagtassen zijn praktisch omdat de ontvanger dan eenvoudig spullen kan opbergen tijdens het evenement. Daarnaast zijn ze een geweldige manier om uw merk en uw bedrijf te promoten, omdat uw logo of boodschap op de tas wordt gedrukt. En de persoon die uw tas ontvangt, is ook nog eens een lopend visitekaartje voor uw bedrijf. Een win-winsituatie dus!

Wilt u een draagtas als cadeau geven aan relaties of medewerkers na bijvoorbeeld een open dag of op een bepaalde feestdag? Vul de bedrukte tas dan met delicatessen. Denk aan lokale delicatessen of echte Hollandse delicatessen zoals stroopwafels, kaas en drop.

Van liggende tassen tot staande tassen met lint of koord: het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

  1. Een drankje voor thuis (of op het werk natuurlijk)

Wilt u een drankje voor thuis (of op het werk) cadeau geven? Dan zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Van bier en wijn tot alcoholvrije drankjes of een compleet gin-tonic pakket. Spirits en (sterke) dranken zijn de perfecte manier om iemand te verrassen. Het zijn feestelijke relatiegeschenken waarvan de ontvanger gegarandeerd gaat genieten.

Bent u geen voorstander van alcohol cadeau doen? Ook dan is de keuze reuze. Van mocktails tot koffie- of theepakketten.

Een andere optie is om een fles wijn (of andere dranksoort) te laten bedrukken met een gepersonaliseerd etiket. Eén van onze wijndozen eromheen en versturen maar!

  1. Een doosje bonbons

Chocolade is altijd goed. Dus met een doosje bonbons als relatiegeschenk scoort u gegarandeerd punten. Wist u dat het zelfs mogelijk is om logobonbons te laten maken, dus bonbons met daarop uw eigen logo gedrukt? Dé perfecte manier van branding.

Dus, bent u op zoek naar een leuke verrassing voor uw klanten, medewerkers of zakenrelaties? Geef dan eens bonbons in bonbondoosjes op maat. Bijvoorbeeld met uw bedrijfslogo, een mooie boodschap of een bijzondere afbeelding. Op maat gemaakte bonbondoosjes vallen immers op.

  1. Een gepersonaliseerd bordspel

Bent u bekend met het logospel? Het logospel is een bordspel met merken dat leuk is voor het hele gezin. En omdat iedereen de hele dag door aan verschillende logo’s blootgesteld wordt, is het ook een spel wat door verschillende leeftijden gespeeld kan worden. Hoe leuk is het dan, om voor uw werknemers of relaties een eigen bordspel te maken? Wie weet heeft u verschillende merken of producten in uw portfolio om hiervoor te gebruiken. Bij De Voogt denken we graag mee over een voor uw bedrijf gepersonaliseerd bordspel.

  1. Een doos met een persoonlijk gebaar

Wilt u het echt persoonlijk maken? Of wilt u een werknemer of een relatie een kleine attentie geven in verband met ziekte, een jubileum of een bruiloft? Dan is een doos met een persoonlijk gebaar erg leuk. En ja, als u dan toch bezig bent, kunt u net zo goed kiezen voor een bedrukte doos met uw logo, zodat de ontvanger direct weet van wie het cadeau afkomstig is.

Wat er allemaal in zo een bedrukte doos kan? Eigenlijk alles. Van een mooi boek tot parfum, een fles drank, elektronica of bijvoorbeeld babyspulletjes voor bij een geboorte. U kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Erg leuk toch, zo een persoonlijk gebaar.

Het is het idee dat telt

Iedereen, ja echt iedereen, vindt het leuk om iets cadeau te krijgen. Het is een blijk van waardering. Een mooi gebaar waarmee u mensen echt raakt. Bent u nog op zoek naar inspiratie? Neem dan een kijkje op onze inspiratiepagina of neem contact op met De Voogt voor een persoonlijk advies.

Lees ook: Zijn relatiegeschenken aftrekbaar?

Veelgestelde vragen over 6 ideeën voor originele en leuke relatiegeschenken

Wat een origineel relatiegeschenk is, is heel erg persoonlijk. Wij zetten onze top 6 van originele relatiegeschenken (eventueel met logo) voor u uiteen:

  • Een gepersonaliseerd bordspel
  • Een drankje voor thuis (of op het werk)
  • Een doosje bonbons
  • Een bedrukte tas met delicatessen
  • Een leuk brievenbuspakket voor de thuiswerkers
  • Een doos met een persoonlijk gebaar

Wat betreft het bedrukken van verpakkingen, dozen of tassen zijn bij ons de mogelijkheden eindeloos. Wat voor originele relatiegeschenken u ook cadeau wilt geven: wij hebben altijd de juiste verpakking in ons standaard assortiment. En hebben we dit niet, dan maken we de perfecte verpakking toch gewoon voor u?

Het is niet mogelijk om het relatiegeschenk zelf, dus de wijnfles of de bonbons, door De Voogt te laten bedrukken. Maar wij bedrukken wel allerlei soorten verpakkingen, dozen en draagtassen.

Over de auteur
Kevin Vonk
Kevin Vonk

Al meer dan 17 jaar houd ik me bezig met de verkoop en productie van ringbanden, verpakkingen en drukwerk. Door deze jarenlange ervaring ben ik inmiddels een waardig gesprekspartner voor elke ondernemer en inkoper die opzoek is naar ringbanden, verpakkingen en drukwerk met top kwaliteit voor een goede prijs en korte levertijden.

Lees ook

Drukwerk lamineren? Zo kiest u tussen glanslaminaat en matlaminaat
Goodiebag samenstellen? 7 Ideeën voor een leuke goodiebag
Alles over foliedruk: geef verpakkingen een elegante uitstraling

Ontdek de 1001 mogelijkheden

U kunt het zo gek niet bedenken, of wij maken het mogelijk. Snelle feedback op uw vragen en ideeën? Mail, bel of bezoek ons voor een passende oplossing, oplage en afwerking van uw product.

Contact
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 31 beoordelingen Feedback