Bel ons
Bel direct voor een offerte
Bel 0348 - 474 664
Terug naar het overzicht
Datum: 12 februari 2024
Auteur: Kevin Vonk

Doosjes met venster als productverpakking: wat zijn de voor- en nadelen?

Als ondernemer bent u natuurlijk trots op het product dat u verkoopt. Waarom dan niet kiezen voor vensterdoosjes als productverpakking? Doosjes met een venster hebben veel voordelen en dragen positief bij aan uw productpresentatie. In dit artikel vertellen we meer over vensterdoosjes en hun functies.

Doosjes met venster

Waarom kiezen voor doosjes met een venster?

Door te kiezen voor een verpakking met een venster, kan een klant het product waar het om gaat eerst goed bekijken voor de aankoop. Dit is voor u als ondernemer een perfecte gelegenheid om de aandacht van de klant naar uw product te trekken. Door een consument een voorproefje te geven van het product weten ze gelijk (gedeeltelijk) wat ze kunnen verwachten, waardoor een consument sneller tot aankoop kan overgaan.

Voor- en nadelen van vensterdoosjes

Dozen met een venster hebben natuurlijk hun voor- en nadelen. Laten we ze even op een rijtje zetten.

Doos met macarons

Voordelen

  • Productpresentatie; Door het gebruik van vensterdoosjes kunt u uw product samen met de rest van de verpakking presenteren. Als het design van de verpakking en die van het product mooi op elkaar aansluiten, zorgt u voor een esthetische uitstraling.
  • Spelen met verschillende soorten vensters; U hoeft natuurlijk niet te kiezen voor een vierkante doos met een vierkant of rechthoekig venster. Til het design naar een hoger niveau door te spelen met de vorm van het venster. Vensters kunnen ook in ronde vormen, of in de vorm van een hartje, sterretje etc. gemaakt worden. U bent ook niet gelimiteerd aan een doorzichtige folie als venster, u kunt er ook voor kiezen om de folie geheel weg te laten. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld een deel van het product laten uitsteken, of laten zien zonder barrière.
  • Straalt transparantie en vertrouwen uit; Als u trots bent op uw bedrijf en producten, mag dat natuurlijk gezien worden. Het gebruik van doosjes met een venster zorgt voor transparantie en een stukje vertrouwen, een ondernemer durft het namelijk aan om het product al te laten zien zonder verpakking.

Nadelen

  • Product kan sneller beschadigen; Met alleen een doorzichtige folie of, in sommige gevallen, helemaal geen folie bestaat er een kans dat het product sneller beschadigd. Een tegenargument zou zijn dat het zien van een product mensen er van weerhoudt om verpakkingen te openen (en te beschadigen) om het product te kunnen zien.

Waarvoor gebruikt u doosjes met venster?

Een verpakking met een venster kan voor van alles gebruikt worden. Het wordt veel gebruikt door restaurants en bakkerijen, om hun zoete lekkernijen in te verpakken. De vensterdoosjes zijn een perfecte oplossing om cupcakes, taarten en andere gebakjes te laten zien aan de klant, maar ook om ze te beschermen.

Uiteraard hoeft een verpakking met venster niet alleen gebruikt te worden voor etenswaren. Ze kunnen ook toegepast worden op cosmeticaproducten, speelgoed, geschenken, en nog veel meer. Wees creatief en laat het product de ster zijn in de verpakking.

Lees ook: Haal meer uit uw product met een creatieve verpakking.

Dozen met venster

Waar moet u rekening mee houden bij het bestellen van vensterdoosjes?

Bij het ontwerpen van een verpakking is het in ieder geval belangrijk dat u het doel van de verpakking voor ogen hebt. Vraag u af welk deel van het product zichtbaar moet zijn, en vanaf waar in de verpakking het zichtbaar moet zijn. Kiest u voor een plastic venstertje of kiest u voor helemaal geen barrière voor het product? Als dat allemaal is uitgedacht, kan er gewerkt worden aan het design. Houd met het ontwerpen van de verpakking ook het venster en zijn plek in gedachten, werk er omheen. Een aantal globale tips voor het ontwerpen van uw verpakking:

  • Houd voldoende afstand tot de stanslijnen.
  • Gebruik genoeg contrast.
  • Werk met vectorbestanden.
  • Ontwerp in full colour.
  • Zorg voor een goede afwerking van het drukwerk.

Lees ook: Een verpakking ontwerpen? Zo doet u dat!

Doosjes met venster bestellen bij De Voogt

Denkt u aan het gebruiken van vensterdoosjes voor uw producten? Bij De Voogt Systemen kunnen we samen met u een geschikte verpakking maken. Heeft u vragen over het ontwerpen van een verpakking met of zonder venster? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Over de auteur
Kevin Vonk
Kevin Vonk

Al meer dan 17 jaar houd ik me bezig met de verkoop en productie van ringbanden, verpakkingen en drukwerk. Door deze jarenlange ervaring ben ik inmiddels een waardig gesprekspartner voor elke ondernemer en inkoper die opzoek is naar ringbanden, verpakkingen en drukwerk met top kwaliteit voor een goede prijs en korte levertijden.

Lees ook

Hoe papieren verpakkingen bijdragen aan een groene toekomst
Raster- en vectorbestanden: optimaliseer uw grafische ontwerpen
Een patroon maken voor de perfecte verpakking? Dit kan in Adobe Illustrator

Ontdek de 1001 mogelijkheden

U kunt het zo gek niet bedenken, of wij maken het mogelijk. Snelle feedback op uw vragen en ideeën? Mail, bel of bezoek ons voor een passende oplossing, oplage en afwerking van uw product.

Contact
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 31 beoordelingen Feedback