Bel ons
Bel direct voor een offerte
Bel 0348 - 474 664
Terug naar het overzicht
Datum: 26 januari 2024
Auteur: Kevin Vonk

Geef uw cosmeticabedrijf een boost met originele cosmetica verpakkingen

Tijdens de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de vraag voor de online drogist enorm is gegroeid. Cosmeticaproducten zoals gezichtsverzorging, haarverzorging en huidverzorging worden steeds meer online besteld. Ook in de fysieke winkels is het lastig om de concurrentie voor te blijven en om uit de schappen te springen. Dit is het moment om na te denken over een mooie (verzend)verpakking van uw cosmetica, wij vertellen u waarom.

Cosmetica verpakkingen

Van cosmetica verpakkingen tot verzenddozen

Bij cosmetica verpakkingen is esthetiek een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden. Een product zonder aantrekkelijke verpakking wordt over het algemeen minder verkocht. Een mooie verpakking (en verzendverpakking) voor uw cosmetica trekt klanten aan en is dus absoluut geen overbodige luxe.

Naast de verpakking van de cosmetica, is de verzenddoos ook ontzettend belangrijk voor naamsbekendheid en klantbinding, vooral als u online verkoopt. Een verzenddoos is ook helemaal op maat te maken, zodat hij perfect aansluit bij uw huisstijl en branding. Als een klant online besteld, is de verzenddoos ook het eerste contactmoment. Dit is dus hét moment om een goede eerste indruk te maken!

Lees ook: Voordelen van een custom verpakking

Een verpakking voor cosmetica? Dit is waarom

Zoals eerder benoemd, zorgt een goede verpakking voor meer verkoop. De concurrentie in de cosmeticawereld groeit ook hard, met steeds meer merken die uit de grond schieten. Met sterke, mooie en luxe cosmetica verpakkingen blijft u de concurrentie een stapje voor en zorgt u ervoor dat uw merk gelijk uit de schappen springt.

Cosmetica verpakkingen zijn ook een goede manier om contact te leggen met uw klanten. Naast een strak design is er ook de mogelijkheid om een uitnodiging op de verpakking plaatsen om uw bedrijf te volgen op sociale media bijvoorbeeld. Dit kan door in het klein de sociale media handles neer te zetten, maar een andere grote trend is om een QR code op de verpakking te laten drukken. Een QR code neemt niet veel ruimte in beslag en is eenvoudig door klanten te scannen om doorgeleid te worden naar een pagina naar keuze.

Waar moet u rekening mee houden?

Een productverpakking of verzendverpakking moet zo ontworpen zijn dat het meteen tussen de concurrentie uit springt. Of u dit doet door cosmetica verpakkingen te creëren met een strakke, luxe uitstraling of gebruik maakt van meer felle kleuren en opvallende luxe verpakkingen ligt aan de boodschap die u met uw merk wilt overbrengen. Belangrijk is in ieder geval om:

  1. De boodschap van uw merk en/of product gelijk duidelijk te maken.
  2. De verpakking voor alle producten consistent te houden.
  3. Rekening te houden met de trends en ontwikkelingen van het moment (speel in op duurzaamheid).
  4. Vernieuwend en innovatief te zijn.

Eigen duurzame cosmetica verpakkingen laten maken

Een grote trend van de laatste jaren is het thema duurzaamheid. Dit is via verschillende manieren te communiceren via uw productverpakking of verzendverpakking. Heeft u bijvoorbeeld een biologisch en/of lokaal geproduceerd product? Laat het mensen weten door het duidelijk op de productverpakking te laten drukken. Dit trekt meteen de aandacht van de klant, waardoor ze ook de rest van de verpakking gaan bekijken.

Duurzame cosmetica verpakkingen zijn niet alleen belangrijk voor het product zelf, maar ook voor de verpakking waarin het verzonden wordt. De laatste tijd worden steeds meer verpakkingen van karton en papier gemaakt. Niet gek, want karton en papier zijn de meest milieuvriendelijke opties qua verpakkingsmateriaal en zijn gemakkelijk te recyclen. Door op de verzenddoos te benadrukken dat de doos te recyclen is, bijvoorbeeld door een klein ‘recycle mij!’ icoontje, geeft u aan de klant aan dat u ook meedenkt aan het milieu.

Lees ook: Alles over duurzame verpakkingen

Bij De Voogt investeren we in het juiste materiaal voor onze producten en werken we zoveel mogelijk lokaal. We gebruiken geen vliegtuigen of schepen voor de verplaatsing van onze producten en materialen, zo dragen wij ook ons steentje bij aan het milieu. Bent u op zoek naar duurzame kartonnen dozen, mappen of meer inspiratie voor cosmetica verpakkingen? We helpen u er graag aan. Neem contact met ons op en bespreek uw wensen, of bekijk onze inspiratiepagina.

Over de auteur
Kevin Vonk
Kevin Vonk

Al meer dan 17 jaar houd ik me bezig met de verkoop en productie van ringbanden, verpakkingen en drukwerk. Door deze jarenlange ervaring ben ik inmiddels een waardig gesprekspartner voor elke ondernemer en inkoper die opzoek is naar ringbanden, verpakkingen en drukwerk met top kwaliteit voor een goede prijs en korte levertijden.

Lees ook

Doosjes met venster als productverpakking: wat zijn de voor- en nadelen?
Reliëfdruk: Creëer hoogte & diepte met debossing & embossing
Voordelen van een custom verpakking – een must-have voor uw branding

Ontdek de 1001 mogelijkheden

Wij geven snelle feedback over uw vragen en ideeën – per e-mail, telefonisch of face-to-face. Ieder product vraagt om een passende oplossing, oplage en afwerking. Vandaar dat wij begrijpen dat wij dat graag met u bespreken.

Contact
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 31 beoordelingen Feedback