Bel ons
Bel direct voor een offerte
Bel 0348 - 474 664
Terug naar het overzicht
Datum: 24 april 2024
Auteur: Kevin Vonk

Goodiebag samenstellen? 7 Ideeën voor een leuke goodiebag

Er komt een belangrijke beurs of belangrijk evenement voor uw bedrijf aan, en u wilt een goodiebag samenstellen voor de bezoekers en/of relaties. Het samenstellen van zo’n goodiebag kan best lastig zijn, er komt immers heel wat bij kijken. Daarom geven wij in dit artikel een aantal ideeën die u kunt toepassen op uw goodiebags. Dit begint bij de vraag: wat is een goodiebag eigenlijk?

Goodiebag samenstellen? 7 ideeën voor een leuke goodiebag

Wat is een goodiebag?

Een goodiebag is een tas vol met leuke geschenken en promotiemateriaal voor uw merk. Oftewel, a ‘bag full of goodies’ in het Engels. Het concept is ontstaan in de entertainmentindustrie, waar goodiebags met luxe producten (meestal sierraden) werden weggegeven aan bekende mensen op een evenement in de hoop op gratis promotie. Tegenwoordig hoeft een goodiebag natuurlijk geen dure sierraden te bevatten, maar wat dan wel? Wat er in deze goodiebags zit en hoe u ze moet samenstellen ligt geheel aan de situatie. Wat is het budget voor de goodiebag? Wat voor thema? Voor welke situatie stelt u een goodiebag samen? Geen goodiebag is hetzelfde, en dat maakt het ook zo’n leuk cadeau: uw relaties gaan altijd naar huis met een leuke verrassing.

Waarom een goodiebag samenstellen?

Een goodiebag heeft als functie om een positieve en blijvende indruk te maken op uw (zakelijke) relaties. Als iemand op een evenement een goodiebag krijgt met promotiemateriaal van uw producten of services kan dat zorgen voor een sterkere klantrelatie. Daarnaast blijft uw bedrijf voor veel ontvangers van de goodiebag top-of-mind, bijvoorbeeld door een notitieboek of pen met uw logo en bedrijfsnaam. De kans bestaat dat een relatie deze producten dagelijks gebruikt.

Een goodiebag hoeft niet alleen op beurzen ingezet te worden, ook als er iets te vieren valt is een goodiebag een effectieve manier om waardering te laten blijken aan klanten én medewerkers. Bij bijvoorbeeld een opening van een nieuwe locatie of een jubileum is een goodiebag leuk om weg te geven.

De bedrukking van een goodiebag

De inhoud van een goodiebag is belangrijk, maar even belangrijk is de buitenkant van de goodiebag. Oftewel, de geschenktas zelf. De tas is het eerste wat de ontvanger ziet, en een positieve eerste indruk geeft gelijk veel voordelen. Een stevige, herbruikbare tas is qua duurzaamheid de beste optie voor het samenstellen van een geslaagde goodiebag.

Een herbruikbare papieren tas die terug te leiden is naar uw bedrijf én er leuk genoeg uitziet om mee te nemen als accessoire is een perfect marketingmiddel. Wij kunnen u helpen met het realiseren van de perfecte tas voor uw goodiebag. We printen uw gewenste design op een tas naar keuze, met de mogelijkheid om verschillende details toe te voegen zoals koord of lint als handgreep. Onze tassen kunnen in zijn geheel worden bedrukt, waardoor de tas helemaal naar uw wensen kan worden ontworpen.

Een goodiebag samenstellen voor de feestdagen

Een goodiebag samenstellen voor de feestdagen

7 Ideeën en inspiratie voor een goodiebag

1. Goodiebag vol souvenirs

Organiseert u een specifiek evenement of staat u op een beurs met specifiek thema? Dan is het leuk om de goodiebag te vullen met souvenirs van die dag. Gethematiseerde producten met uw logo’s en misschien de datum van het evenement. Zo hebben uw relaties een positief aandenken aan de dag!

2. Cadeaubonnen

Een goodiebag met cadeaubonnen neemt minder ruimte in beslag, en is ook nog eens een leuk cadeau om te krijgen. Ontvangers kunnen op een later moment de cadeaubon gebruiken, waardoor u top-of-mind blijft.

3. Thuiswerk goodiebag

Voor een evenement of situatie waarbij de ontvangers van de goodiebag vaak thuiswerken, is het samenstellen van een thuiswerk goodiebag een idee. Vul deze goodiebag met handige spullen voor thuis. Denk hierbij aan een notitieblok, pen, mok (allemaal met relevante opdruk natuurlijk) en snacks voor thuis, een koffiepakket of powerbank. Alles wat thuis goed van pas kan komen.

4. Goodiebag met iets lekkers

Een goodiebag vol met lekkere snacks doet het altijd goed. Verzamel een aantal lekkernijen die met uw situatie te maken hebben. Werk samen met lokale ondernemers en maak zo een fantastische snacktas.

5. Moestuin/tuinieren goodiebag

In het kader van duurzaamheid, geef uw relaties een duwtje in de rug om een (kleine) moestuin te beginnen! Leuke geschenken in een goodiebag met dit thema zijn uiteraard zaadjes, maar ook een mooie pot, een insectenhotel en cadeaubonnen voor de lokale tuinwinkel horen thuis in deze tas.

6. De zakelijke goodiebag

Een goodiebag samenstellen voor de zakelijke relatie? Goed idee! Een tas gevuld met handige accessoires voor iedere zakelijke relatie bouwt een band op en kan zorgen voor gratis promotie. Denk hierbij aan producten zoals een bedrukte kaarthouder voor visitekaartjes, een thermoskan met logo en natuurlijk pennen.

7. Goodiebag gebaseerd op het seizoen

Een goodiebag met producten die helemaal gericht zijn op het huidige seizoen is een handige manier om op de actualiteit in te spelen. In de zomer is een bedrukte fles zonnebrand een goede voor in de goodiebag, net zoals handschoenen of een sjaal in de winter. Ontvangers bedenken zich misschien ‘oh, dit had ik nog nodig, handig!’ en lopen vervolgens met uw promotiemateriaal over het strand of over straat.

Tips voor het samenstellen van de ideale goodiebag

Tot slot delen we 5 handige tips voor het samenstellen van de perfecte goodiebag voor uw evenement, jubileum of andere feestelijke gelegenheid. Met de eerder genoemde ideeën, de onderstaande tips en natuurlijk met de perfecte tas hopen we dat u genoeg inspiratie heeft voor een geslaagde goodiebag!

Tip 1: Bedenk een thema en vul de goodiebag zo veel mogelijk met producten gerelateerd aan dit thema.

Tip 2: Maak gebruik van producten die niet gelijk in de prullenbak belanden. Producten die de ontvanger vaak gebruikt draagt bij aan promotie van uw onderneming.

Tip 3: Werk samen met sponsors. Dit zorgt voor een rijk gevulde goodiebag met veel verschillende producten. Naast dat helpt u ook andere ondernemers!

Tip 4: Ga in de schoenen van de ontvanger staan. Wat vindt u het liefst terug in een goodiebag?

Tip 5: Zorg voor producten die van goede kwaliteit zijn, met goede kwaliteit bedrukking. Voor custom verpakkingen van uw goodiebag producten en voor een prachtige bedrukte tas kunt u altijd bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!

Over de auteur
Kevin Vonk
Kevin Vonk

Al meer dan 17 jaar houd ik me bezig met de verkoop en productie van ringbanden, verpakkingen en drukwerk. Door deze jarenlange ervaring ben ik inmiddels een waardig gesprekspartner voor elke ondernemer en inkoper die opzoek is naar ringbanden, verpakkingen en drukwerk met top kwaliteit voor een goede prijs en korte levertijden.

Lees ook

Een patroon maken voor de perfecte verpakking? Dit kan in Adobe Illustrator
Klantloyaliteit verhogen met een luxe verpakking
Drukwerk lamineren? Zo kiest u tussen glanslaminaat en matlaminaat

Ontdek de 1001 mogelijkheden

U kunt het zo gek niet bedenken, of wij maken het mogelijk. Snelle feedback op uw vragen en ideeën? Mail, bel of bezoek ons voor een passende oplossing, oplage en afwerking van uw product.

Contact
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 31 beoordelingen Feedback