Bel ons
Bel direct voor een offerte
Bel 0348 - 474 664
Terug naar het overzicht
Datum: 26 januari 2024
Auteur: Kevin Vonk

Voordelen van een custom verpakking – een must-have voor uw branding

Denk eens terug aan de laatste keer dat u een pakketje ontving. Hoe zag de verzenddoos eruit? Was het een standaard verzenddoos of stond er een bedrukking op van het bedrijf waar u besteld had? Hoe zat het met de verpakking van het product zelf? Sprong die er volgens u echt uit? Wellicht dat de bedrukte verpakking met leuke slogan of design een sterkere indruk op u heeft achtergelaten, dat is de kracht van een custom verpakking. Aan de hand van dit artikel vertellen we u alles over de voordelen van een custom (verzend)doos, waar u rekening mee moet houden en wat de trends van het moment zijn.

Custom verpakking

Waarom een custom doos?

Als uw bedrijf vaak producten opstuurt naar klanten en u hebt nog geen custom verpakking, is het misschien tijd om dit te overwegen. Een custom doos om uw product zorgt namelijk voor veel voordelen voor uw bedrijf.

  1. Vergroten van de naamsbekendheid

Een custom design en/of logo op jouw verpakking zorgt voor een vergroting van de naamsbekendheid, vooral bij het geval van een eigen gemaakte verzenddoos. Bij binnenkomst ziet een klant gelijk waar het pakketje vandaan komt (en een postbezorger raakt misschien ook wel nieuwsgierig naar uw design).

  1. Klantbinding

De verpakking rondom een product is het eerste contactmoment met een klant. Een mooi design, leuke slogan of aansprekend logo zal dus een goede eerste indruk achterlaten voor uw bedrijf, nog voordat het product is uitgepakt!

  1. Een effectieve marketingtool

Het gebruik van een custom verpakking voor doosverpakkingen is ook een effectieve marketingtool. Een mooi design en/of logo dat constant hetzelfde blijft zorgt voor naamsherkenning. Door een QR code of sociale media kanalen op uw verpakking te zetten komen klanten ook gemakkelijk naar uw website of Instagram/Facebook pagina. Zo legt u via uw custom verpakking eenvoudig contact met klanten en weten zij u op hun beurt ook eenvoudig te vinden.

Lees ook: Haal meer uit uw product met een creatieve verpakking.

Waar moet u rekening mee houden bij een custom verpakking?

Belangrijk bij een custom verpakking is dat uw design herkenbaar en consistent is. Houd u dus aan uw huisstijl bij het maken van een design en laat die constant terugkomen. Zorg er ook voor dat alle tekst, afbeeldingen en logo’s op de juiste plek staan tijdens het ontwerpen van een verpakking. Een logo zet u bijvoorbeeld niet op een lijn waar de doos vouwt, dan wordt het logo minder duidelijk.

Lees ook: Een verpakking ontwerpen? Zo doet u dat!

Trends rondom de custom doos

Een grote trend rondom verpakkingen is het duurzaam maken van uw verpakking. Hoe duurzamer een verpakking, hoe beter voor het milieu. Voor uw bedrijf is het ook mogelijk om hierop in te spelen met een custom verpakking. Moedig bijvoorbeeld uw klanten aan om hun doos op verschillende manieren te hergebruiken. Met een custom verpakking op maat zet u bijvoorbeeld een aantal manieren op de verpakking waarop een klant de doos kan recyclen of hergebruiken.  Een kartonnen verpakking kan eenvoudig omgebouwd worden naar een huisje voor de kat, een kijkdoos of een ander knutselproject. Laat met uw design weten wat de mogelijkheden zijn om een doos opnieuw te gebruiken en moedig zo klanten aan om leuke projecten te maken! Er waren ook andere grote trends in 2023 die zich ook dit jaar voortzetten, wilt u daarover meer lezen?

Lees ook: 6x verpakkingstrends in 2023

Andere toepassingen voor een custom verpakking

Een eigen design is niet alleen een must-have voor verzenddozen of productverpakkingen, het is ook een geweldig middel voor een relatiegeschenk. Met een bedrukt relatiegeschenk verhoogt u naamsbekendheid en worden relaties vaker aan uw bedrijf herinnerd, een custom verpakking voor het geschenk maakt het helemaal af! Verpak uw geschenk bijvoorbeeld in een bedrukte tas met logo, of schenk een doos bonbons met custom bonbondoosje.

Lees ook: 6 ideeën voor originele en leuke relatiegeschenken

Bestel uw custom verpakking bij De Voogt

Bestel bij ons een custom verpakking, helemaal op maat gemaakt. Van bonbondoosjes tot verzenddozen, wij hebben het allemaal. Nog op zoek naar inspiratie? Bekijk onze inspiratiepagina of neem contact met ons op. Wij bij De Voogt helpen u graag verder.

Over de auteur
Kevin Vonk
Kevin Vonk

Al meer dan 17 jaar houd ik me bezig met de verkoop en productie van ringbanden, verpakkingen en drukwerk. Door deze jarenlange ervaring ben ik inmiddels een waardig gesprekspartner voor elke ondernemer en inkoper die opzoek is naar ringbanden, verpakkingen en drukwerk met top kwaliteit voor een goede prijs en korte levertijden.

Lees ook

Een retro of vintage look creëren met een verpakking
5 tips voor het maken van een goede retail verpakking
Hoe papieren verpakkingen bijdragen aan een groene toekomst

Ontdek de 1001 mogelijkheden

U kunt het zo gek niet bedenken, of wij maken het mogelijk. Snelle feedback op uw vragen en ideeën? Mail, bel of bezoek ons voor een passende oplossing, oplage en afwerking van uw product.

Contact
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 31 beoordelingen Feedback